POVESTEA NOASTRĂ

Pășește cu încredere într-o lume a deliciilor culinare!

Situat în centrul istoric al orașului Timișoara, restaurantul nostru este cadrul unde, ingredientele locale proaspete, creativitatea personalului și arhitectura farfuriei se află  într-o simbioză perfectă. Echipa restaurantului La Calul Alb se identifică prin următoarele elemente definitorii: profesionalismul, dedicaţia și dragostea pentru gastronomie și ingrediente de calitate.

Rezultatul muncii noastre este o bucătărie ce îmbină savoarea preparatelor din diverse zone ale Banatului, cu accentele bucătăriei contemporane, ce susţine un stil de viaţă sănătos. Abordarea bucătăriei este una modernă, liberă, creativă, cu ingrediente de calitate atent selecţionate de la furnizorii noștri. Nu știm sigur dacă numele casei La Calul Alb vine de la calul de pe care a descălecat în Timișoara prinţul Eugeniu de Savoya, dar suntem convinși că marele general își potcovea aici caii și tot aici le confecţiona harnașamentele.

Începând cu anul 1746 cu trecerea vremurilor, această micuţă și frumoasă clădire a fost rând pe rând, casa de locuit pentru mai marii vremurilor, băcănie, curelărie, cabinet de avocatură, atelier de croitorie și broderie, rămânând neschimbat doar numele,  LA CALUL ALB !

Oare de ce? La ce s-au gândit privilegiaţii casei de au ales sfidarea trecerii timpului botezând-o astfel? S-au gândit oare la venirea prinţului eliberator al orașului Timișoara sau la locul unde mergeai să îţi potcovești calul, să-i cumperi harnașamente? Posibil. Dar oare calul alb nu reprezintă întruchiparea viselor și speranţelor noastre de-a lungul vremurilor? Cine nu așteaptă astăzi, ca și atunci, un prinţ pe un cal alb indiferent ce ar însemna acest lucru pentru fiecare dintre noi… Noi, cei care am primit în dar acest frumos cal alb, dorim să îi ducem mai departe minunata poveste, împărtășind cu voi bucuria de a fi aici.

Nu vă putem potcovi caii, dar vă putem bucura sufletul cu feluri de mâncare realizate din ingrediente proaspete, calitative și încununate de creativitatea bucătarilor. Suntem bucuroși de oaspeţi indiferent de cine sunteţi și de unde veniţi, deoarece aici,  în cetatea Timișoarei, au știut să se bucure de viaţă, sute de ani, români, germani, sârbi, unguri, croaţi, italieni. Generoasa moștenire culinară a Banatului ne oferă o combinaţie unică a bucătăriei românești, austriece, italienești, sârbești, ungurești.

Misiunea noastră este de a ne lăsa liberă creativitatea și de a aduce modernitatea, contemporaneitatea preparatelor tradiţionale zonei noastre geografice, cu accent pe optimizarea valorilor nutritive și menţinerea integrităţii materiei prime utilizate. Credem în gustul autentic al seriilor mici, al legumelor și fructelor proaspăt culese din grădini la fel de mici, de mâini pricepute și de suflete mari. Astfel, susţinem osteneala celor care încă își iubesc pământul și îl lucrează cu dragoste. Ne-am pus, de la început, toată încrederea în micii fermieri locali și creștem, cu fiecare zi, împreună cu ei.

Îţi mulţumim pentru că ne-ai trecut pragul și îţi dorim să te bucuri din plin de experienţa culinară!